Iets over mij

Mijn verhaal

Hout. Ik houd van hout. De geur van hout maakt mij blij. De grondstof leent zich uitstekend voor het creëren van zeer uiteenlopende objecten en voorwerpen.

Daardoor is hout voor mij zeer dankbaar en bevredigend om mee te werken. Jammer genoeg zie ik toch heel vaak dat gerooide bomen naar papier producenten verdwijnen, of de versnipperaar in gaan. Dat betreft vaak heel mooi hout zoals beuk, berk, of plataan, en zelfs eiken. Dat hout verdient een beter lot. Ik zie het als mijn taak om juist die stammen te gebruiken voor de fabricage van mijn producten.

Het is zeker niet mijn keuze om met tropisch hardhout te werken. Het is prachtig, daar ligt het niet aan. Maar er zit een verwoestende, destructieve consequentie aan het rooien van die bomen, en daar wil ik ver weg van blijven.

Ik werk met bomen die hier in Nederland groeien. Daarbij streef ik zo veel mogelijk naar een lokaal product, betrokken van een lokale ondernemer. 

In de gehaaste wereld van nu lijken wij soms te vergeten wat voor schoonheid de natuur ons te bieden heeft. Het is mijn missie om met handgemaakte producten de nadruk op die schoonheid te leggen.


Met het hele gezin genieten van een warme zomeravond in een houten veranda met een steak op de BBQ. of na een koude winterdag samen met uw gasten aanschuiven bij een grote boomstam houten tafel, smullend van een heerlijk diner en met een lekker glas wijn. Heerlijk ontspannen en vooral geen stress.


Dat is het gevoel dat ik bij u in uw eigen omgeving wil oproepen dmv mijn houten producten.
Met mijn expertise begeleid ik mijn klanten bij het omzetten van idee naar realiteit en haal daar een grote voldoening uit. Als ik dan bij oplevering zie hoeveel blijdschap het eindproduct de klant schenkt, dan is mijn missie voor dat project volledig geslaagd.


Ik hoop u gauw te spreken zodat wij samen uw ideeën en dromen werkelijkheid kunnen laten worden.

Roy van Leijen.
 

Over mij Roy van Leijen van Leijen Houtwerken plantaan houten tafel